Skoven har ligget der længe, og børn har altid været velkomne. Nu kalder vi den børneskov, for den er rigtig god til børn - og deres forældre og bedsteforældre. Der er forskellige typer af skov, hvor man kan lege og hygge sig. Man må bygge huler, lege fangeleg, finde myrer, blomster, løbe uden for stierne og spise sin madpakke i ro og fred.

Børneskoven er blevet til i samarbejde med lokale institutioner og frivillige og er derfor meget forskellig fra de andre børneskove i Viborg Kommune. Dem kan du læse mere om her: Folder - børneskove (pdf)

Børneskoven i Klejtrup

I børneskoven er der opført: 

  • 2 shelters
  • Bålsted
  • Børneskovsbænk
  • Lykkehjul og instruktion til lykkehjulet. 
  • Infoplakat med liv i børneskoven
  • Stedsspecifik kortbord.
  • Anemonekvinde som trærelief, er lavet af trækunstner Susanne Ahrenkiel i samarbejde med Tumlehøj, børnehaven i Klejtrup, hvor børnene har lavet anemonefigurer i ler. 

Se oversigt over børneskoven her: kortbord (pdf)

Er I en større gruppe som fx. en skoleklasse eller en familiefødselsdag, kan I booke faciliteterne ved at skrive til naturogvand@viborg.dk - hvor I har førsteret til faciliteterne, men vi appellerer til, at man deles op pladsen, hvis der kommer andre, så man kan få gavn af naturen.

Det er også muligt at benytte faciliteterne, når man kommer forbi, uden at have booket.

Vi har samlet en række inspiration til aktiviteter, I kan lave i børneskoven eller et andet sted i naturen: Aktiviteter

Børneskoven i Klejtrup er beliggende ved Fuglevænget, hvor der er sti mellem nr. 47B og 52 eller langs Herredsvejen/Viborgvej, hvor der er opsat skilt og bænk. 

Find børneskoven i Klejtrup

Parkér ved Fuglevænget og følg stien til børneskoven/Anemoneskoven

Kontakt

Dennis Krogsdal Laursen

Sundheds- og Forebyggelseskonsulent

Tlf: 93 59 80 59