Når vi er frivillige, gør vi samtidig noget godt for os selv. Når vi gør et stykke frivilligt arbejde for andre, giver det en god følelse for os selv og vi kan udfolde vores resurser gennem det frivillige arbejde. 

Du har mulighed for at blive frivillig på en række forskellige initiativer på sundhedsområdet. Hvis du ikke finder et frivilligt arbejde for dig, er du velkommen til at kontakte Frivillighedskoordinatoren eller en Sundheds- og Forebyggelseskonsulent. 

Muligheder for at blive frivillig på sundhedsområdet

Som lær at tackle-instruktør er du med til at give egne erfaringer og redskaber videre til kursister, der lever med enten angst og/eller depression, kroniske smerter eller er pårørende. Du modtager et kursus i Lær at tackle-konceptet gennem Komiteen for Sundhedsoplysning for at blive klar til at undervise og du underviser sammen med en erfaren instruktør. Du skal selv enten have angst og/eller depression, kroniske smerter eller være pårørende og være klar på at være en positiv rollemodel. 

 

Vil du vide mere om, hvad det vil sige at være frivillig instruktør indenfor de forskellige Lær at tackle-kurser kan du kontakte Lær at tackle-koordinatorer:

Angst og depression eller hverdagen som pårørende: Bente Dalsgaard på bdal@viborg.dk eller tlf. 87 87 60 82

Kroniske smerter: Dennis Krogsdal Laursen på dekm@viborg.dk eller tlf. 93 59 80 59

Du kan også læse mere om Lær at tackle-kurserne her: Lær at tackle-kurser

På Fars køkkenskole er du som frivillig instruktør med til at give madglæde videre til fædre og børn, der går i 2. til 5. klasse. Konceptet er på plads og der er drejebog og opskrifter til hver gang, så du skal koncentrere dig om at hygge om deltagerne og afholde de 5 madaftener. Du kan samtidig være med til at udbyde Fars Køkkenskole i dit lokalområde. 

Læs mere her: Fars Køkkenskole

Vil du høre mere, kan du kontakte Sundheds- og Forebyggelseskonsulent, Dennis Krogsdal Laursen på tlf. 93 59 80 59 eller mail: dekm@viborg.dk 

Viborg Kommune er med i Naturens Rige, der i samarbejde med en række foreninger, arbejder for at udbrede kendskabet til naturen og alle dens muligheder, der er til stede uden for folks hoveddør. Vi vil altid gerne samskabe med flere frivillige, der brænder for naturen, uanset om du er enkeltperson eller forening. Det kan være i form af 2 årlige generationsmøder eller noget, vi skaber sammen. 

Kontakt Sundheds- og Forebyggelseskonsulent, Dennis Krogsdal Laursen, tlf. 93 59 80 59 eller dekm@viborg.dk 

Du kan blive frivillig naturvejleder og være med til at skabe rammerne for gode naturoplevelser for personer med demens eller senhjerneskade. 

Som frivillig naturvejleder kan du også være med ved generationsmøder i Naturens Rige-netværket, hvor bedsteforældre og børnebørn 2 gange om året mødes i naturen. 

Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du helt uforpligtende kontakte Frivillighedskoordinator i Sundhed og Omsorg, Anne-Grethe Nielsen, Mail: agn@viborg.dk 
Tlf.: 23 64 62 78

Frivillighedskoordinatoren på Ældreområdet har mange projekter, hvor du som frivillig kan gøre en forskel for en ældre medborger. Det kan for eksempel være i spisegrupper for ældre med fokus på det gode måltid, krolf eller cykling uden alder. 

Kontakt Frivillighedskoordinator Anne-Grethe Nielsen og hør mere. Tlf. 23 64 62 78 eller agn@viborg.dk 

Kunne du tænke dig at være frivillig i din lokale børneskov? Som frivillig kan du byde ind med mange forskellige ting som du brænder for. Det kan være, at du ved noget om spiselige planter, noget om dyr og træer, eller hvordan man kan lege og være aktiv i naturen. 

Det kan også være, at du vil skabe dit helt eget arrangement eller hjælpe til eksisterende arrangementer som generationsmøder og naturskattejagter. 

Du kan læse mere om børneskovene her: Børneskove i Viborg Kommune

Kontakt: Sundheds- og Forebyggelseskonsulent, Dennis Krogsdal Laursen, dekm@viborg.dk eller tlf. 93 59 80 59

Du har mulighed for at blive frivillig inden for andre områder i Viborg Kommune. Se muligheder her: Bliv frivillig i Viborg Kommune