To varianter af brændende kærlighed
Opskrift - 2 personer
Ingredienser:
- 750 g grøntsager – brug hvad du har tilbage i køleskabet af grove grøntsager, f.eks kartofler, pastinak, persillerødder, knoldselleri
- Salt
Til version med kød, skal du også bruge:
- 100 g bacon i tern
Til vegetarisk version, skal du også bruge:
- 200 g kikærter, drænet og tilberedt vægt
- 1 spsk. Røget paprika
- 1 tsk. salt
- Lidt olie til stegning.
Fremgangsmåde:
- Skyl og skræl grønsagerne
- Skær grønsagerne i grove tern
- Kog grøntsagerne i rigeligt vand til de er møre
- Mens grønsagerne koger, kan du tilberede topping
Til version med kød:
- Steg bacontern over middel varme, til de er sprøde
Til vegetarisk version:
- Steg kikærterne i olie
- Krydr med salt og røget paprika
- Kikærterne er færdige, når de begynder at hoppe på panden
- Når grønsagerne er færdigkogte, skal de moses – det kan gøres med stavblender, hvis du gerne vil have en lind mos, eller med håndmixer hvis du gerne vil have en grovere konsistens.
- Smag til med salt
- Servér mos med din valgte topping ovenpå
Tip: Til begge versioner kan du supplere toppingen med stegte løg, og syltede rødbeder