Afklarende samtale til borgere med anden kronisk sygdom

Afklarende samtale til borgere med anden kronisk sygdom uden forløbsprogram

Afklarende samtale og evt. forløb til borgere med kronisk sygdom uden forløbsprogram og som føler sig påvirket af sygdommen i hverdagen. Det kan f.eks. være: 

•    Hjertekarsygdomme uden forløbsprogram som f.eks. hjerteflimmer, åreforkalkning i benene, eller blodprop i lunge/ben
•    Muskel- og skeletlidelse som f.eks. gigt eller fibromyalgi 
•    Endokronologiske lidelser som f.eks. stofskiftesygdomme eller tarmsygdomme
•    Lungelidelser som f.eks. astma eller lungefibrose 
•    Neurologiske lidelser som f.eks. Parkinsons, ALS, blodprop i hjernen eller hjerneblødning

Borgeren kan få vejledning til at håndtere livet med en kronisk sygdom, der påvirker hverdagen. Vi starter med en afklarende samtale, hvor vi tager udgangspunkt i borgerens behov og mål. Samtalen kan føre til konkrete tilbud, støtte og hjælp til at skabe gode vaner i hverdagen.

Et eksempel på et muligt tilbud er forløbet 'Dit liv – din sundhed' 

Henvisning og selvhenvendelse

Henvisning:

Henvisningen skal indeholde borgerens telefonnummer og kort sygehistorie, herunder oplysninger om komplikationen og andre væsentlige diagnoser. 

Praktiserende læger og hospital skal ved henvisning til tilbuddet i Sundhedscenter Viborg bruge MedCom skabelonen XREF15 "kommunal forebyggelse". 

 Vedr. Henvisningsprocedure til forebyggelsestilbud i Sundhedscenter Viborg: 

Under de forskellige pakker/henvisninger skal der vælges en kommunepakke/kommunehenvisning. Under pakkehenvisning findes skabelonen til kommunal forebyggelse XREF15. Det er forskelligt fra lægesystem til lægesystem, hvordan henvisningen findes frem. Ved udfordringer, kontakt jeres leverandør. 

Selvhenvendelse fra borger: 

Borger kan også selv rette henvendelse for at blive en del af forløbet.