Forløbet bringer dig sammen med andre med hjertesygdom. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse og hvordan disse faktorer har indflydelse på dit hjerte og kredsløb. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner samt søvn og afspænding.

Læs mere om forløbet i oversigten.

Rehabiliteringsforløb for borgere med hjertesygdom

Borgere med åreforsnævring, tidligere blodprop i hjertet, bypassoperation,
ballonudvidelse eller hjerteklapoperation og
borgere med nedsat pumpefunktion af hjertet (hjertesvigt).

Et forløb, der bringer dig sammen med andre med hjertesygdom. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse og hvordan disse faktorer har indflydelse på dit hjerte og kredsløb. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner samt søvn og afspænding.

Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart.

Der er mulighed for træning to gange om ugen i 12 uger. Træningen kan foregå ude i naturen, i træningssal og som online træning. Derudover tilbydes undervisning cirka en gang om måneden. 

Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Du kan henvises via din praktiserende læge eller hospital. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via e-Boks.

Undervisning og træning varetages af Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg. Som en del af vores træningstilbud i forbindelse med et rehabiliteringsforløb, er der træning ude i naturen en gang om ugen. Vi bruger naturen som fitnesscenter og træner både kondition og styrke.

Du kan kontakte Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg på:

Mail: rehabteam119@viborg.dk

Tlf. 87 87 60 40

Kontakt

Susanne Engbirk Grud

Fysioterapeut

Tlf: 20 56 06 92

Gitte Bastrup Eriksen

Sygeplejerske

Tlf: 30 60 26 52

Carina Guldbrand Jensen

Fysioterapeut

Tlf: 61 89 78 59

Klaus Ostenfeld Buchholt

Fysioterapeut

Tlf: 30 46 26 63

Anne Norup Klavsen

Teamleder

Tlf: 20 22 96 65