Naturens Rige

I Viborg Kommune er mange frivillige foreninger med fokus på natur og friluftsliv organiseret i et netværk kaldet Naturens Rige.

Netværket udbyder i fællesskab en række aktiviteter i naturen med henblik på at give borgerne i Viborg Kommune gode, personlige, kropslige og sociale oplevelser i naturen.

 

Vi ser, at voksne danskere motionerer i naturen som aldrig før (1). Samtidig ser vi, at børnene er halvt så meget i naturen, som da vores bedsteforældre var børn (2). En tendens vi ønsker at påvirke i positiv retning ved sammen med de engagerede frivillige foreninger at udbyde aktiviteter i Naturens Rige. Vi ønsker, at borgerne til Naturens Rige-arrangementerne får øjnene op for naturen og ser den som en værdifuld arena for leg, bevægelse og fordybelse og efterfølgende vil understøtte deres børn, børnebørn og sig selv i at udforske endnu mere i hverdagen, og når familien tager på udflugt.

 

Vi ønsker, at borgerne får øjnene op for:

  • Naturen i deres egne nærområder
  • Havens ellers parkens små gemmesteder
  • Skovens dyr, planter og træer
  • Mulighederne for at bevæge sig, være sammen med hinanden på tværs af generationer og opdage glæden ved at kunne udfolde sig frit.

Aktiviteterne i Naturens Rige er geografisk fordelt over hele kommunen og formidles til borgerne via Pindle, Viborg Naturparks hjemmeside samt Sundhedscenter Viborgs hjemmeside og facebook - så hold øje med disse platforme og opdag arrangementerne i Naturens Rige.

 

I boksen til højre, kan du se en video fra Generationsmøde i naturen afholdt den 29. april

 

Billeder fra Workshop d. 26. marts 2017

 

 

Referencer:

1): Paltved-Kaznelson, Celia, Sep. 2009, Natur i generationer, Gallup for Danmarks Naturfredningsforening

2): Pilgaard, M. & Rask, S., sep. 2016, Danskernes motions- og sportsvaner 2016, Idrættens Analyseinstitut  

 

 

Sidst opdateret: 18.01.2019