Højt humør og farve i kinderne

Mere end 350 børn og voksne deltog i naturskattejagter ved Bjerringbro i weekenden.

På de to ruter i Egeskoven i Bjerringbro og i Hjermind Skov lidt uden for Bjerringbro, har der været markerede skattejagtruter med svampe, troldespor, fugle, slanger og myrer. Børnene og deres forældre har på ruten i Egeskoven, der primært var for de mindste børn, også undervejs kunnet løse forskellige opgaver om naturformidling og bevægelse. Ruten i Hjermind Skov var mere af off-piste karakter, og man var på skattejagt langt inde i skoven og blev udfordret på både udholdenhed, iagttagelsesevne og stedsans.

 

”Det har været perfekt vejr til en skovtur, det var tørvejr og skyggen i skoven gjorde det svalt at gå rundt på ruterne. Dog krævede ruten i Hjermind en del fysisk bevægelse, så helt uden sved på panden gik det vist ikke”, fortæller børnekulturkonsulent Rikke Skovsbo fra Viborg Bibliotekerne, der er en af arrangørerne sammen med Naturskolen, Sundhedssatellit Bjerringbro/Sundhedscenter Viborg. Desuden har også Bjerringbro Idrætsforenings gåklub medvirket i planlægningen.


”Vi regner med at samarbejdet omkring naturskattejagter fortsætter også til efterårsferien, hvor der traditionelt set har været stor succes med skattejagter i naturen omkring Viborg” siger Rikke Skovsbo. Hun håber på, at publikum vil tage ligeså godt imod det nye skattejagtskoncept til efteråret, som de har gjort i denne weekend i Bjerringbro.