Forløbet bringer dig sammen med andre med diabetes type 2 eller prædiabetes. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse, herunder medicin, og hvordan disse faktorer har indflydelse på din diabetes. 

Læs mere om forløbet i oversigten.

Rehabiliteringsforløb for borgere med diabetes 2 eller prædiabetes

Et forløb, der bringer dig sammen med andre med diabetes type 2 eller prædiabetes. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse, herunder medicin, og hvordan disse faktorer har indflydelse på din diabetes. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner, samt søvn og afspænding.

Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson i teamet. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder, vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart.

Der er mulighed for træning to gange om ugen i 8 uger. Træningen foregår både ude i naturen og i træningssal. Derudover tilbydes undervisning ca. en gang om måneden. En gang årligt tilbydes opfølgning i Sundhedscenter Viborg eller i lokal Sundhedssatellit.

Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Du kan henvises via din praktiserende læge eller hospital. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via e-Boks.

Undervisning og træning varetages af Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg. Som en del af vores træningstilbud i forbindelse med et rehabiliteringsforløb, er der træning ude i naturen én gang om ugen. Vi bruger naturen som fitnesscenter og træner både kondition og styrke.

Du er velkommen til at kontakte Rehabiliteringsteamet, hvis du gerne vil vide mere:

Mail: rehabteam119@viborg.dk

Tlf. 87 87 60 40

Joan Dalsgaard

Sygeplejerske

Tlf: 23 36 62 83

Klaus Ostenfeld Buchholt

Fysioterapeut

Tlf: 30 46 26 63

Sofie Fisker Jeppesen

Klinisk diætist

Tlf: 20 29 70 27

Anne Norup Klavsen

Teamleder

Tlf: 20 22 96 65