Leg lever i naturen

Naturen er en unik sundhedsfremmende arena, hvor legen lever på tværs af generationer.

I naturen er der intet facit for, hvordan legen skal udfoldes. Her bliver menneskets fantasi og sanser stimuleret og her udforskes, læres, ud­fordres, glædes børn og unge som ældre. Naturen er foranderlig, by­der alle velkomne, opfordrer til fysisk aktivitet og kan få os til at sætte tempoet ned psykisk.

 

I naturen er det nemt at skabe rum til leg, for her er rekvisitterne for den gode leg og samtidig har naturen en rytme - årstiderne og døgnets rytme - der inspirerer til leg.

 

Naturen danner en tryg ramme og et unikt sanserum, der fremmer og understøtter motorisk og mental udvikling. Man kan tumle, mase, snurre, rutsje, svinge, gynge, klatre, blive beskidt, løbe stærkt og få pulsen op. Samtidig er der i naturen rum for ro og fordybelse, hvor den spontane opmærksomhed vækkes og stimuleres af naturen, der er foranderlig, rig og dynamisk.  

 

Naturen er gratis

 

Naturen er lige udenfor døren og koster ingenting. Der er plads, kapacitet og ”lokaler” til os alle, der tilmed ikke skal ”bookes” eller betales for.

 

Leg åbner op for positiv udnyttelse af kommu­nens naturskønne områder, hvor der er gode betingelser for at udfolde leg, og tydeliggøre stedbundne kvaliteter og historier.

 

Vi voksnes trang til at lege er mindre end børnenes, men vi bliver stadig glade af det. Min leg er anderledes, end da jeg barn, men jeg leger stadig. Musik spiller en stor rolle, og når jeg løber eller går i naturen, får min fantasi frit løb”.  Chris MacDonald

 

Nyttige links, hvis du vil vide mere om naturens muligheder:

 

Sidst opdateret: 23.01.2020