Naturen som sundhedsfremmende arena

Naturen rummer et stort sundhedsfremmende og forebyggende potentiale – Så brug den 😊

Naturen har ingen åbningstider, den kan benyttes døgnet rundt og året rundt. Naturen er ”åben” for alle målgrupper – unge som ældre, børn som voksne, syge som raske. Naturen kan anvendes til ro og fordybelse, til aktivitet og store ”armbevægelser”. Den er tryg og stiller ingen krav. I naturen er der ”højt til loftet” og masser af plads – der er ”lokaler” til os alle, og så er de tilmed gratis at låne og meget inspirerende og udviklende at være i for både store og for små.

Naturen rummer unikke muligheder for leg, bevægelse, fysisk aktivitet, mental sundhed og fællesskaber på tværs af generationer. Der er mange gode grunde til, at ”kigge ud” og bevæge sig ud i den berigende naturen i Viborg Kommune.

På dette link, kan du læse en historie, der set med børneøjne beskriver alle de natur- og friluftsmuligheder, som barnet og dets familie har gennem sin opvækst i Viborg Kommune.

Det kunne være I blev inspireret til at tage på tur i det ”grønne”.

Inspiration til aktiviteter i naturen hele året rundt:

Naturekspeditionen i Vesthimmerlands Kommune har lavet en naturglædekalender med inspiration til aktiviteter i naturen måned for måned. Print den ud, tag med i skoven, og få en god oplevelse i naturen. Se den her: Naturglædekalender (pdf)

 

Mulige naturoplevelser i Viborg Kommune

Sidst opdateret: 26.05.2020