Afholdte aktiviteter

På denne side kan du få et indblik i nogle af de aktiviteter, der har været afholdt i Sundhedssatellit Stoholm. Nogle aktiviteter har været enkeltstående arrangementer, mens andre gentages med løbende mellemrum.

Oplæg i Vridsted omkring vaneændring og motivation

Onsdag d. 2. januar 2019 var Sundheds- og Forebyggelsesmedarbejder Anne Have fra Sundhedssatellitten i Stoholm i Vridsted for at holde oplæg omkring vaneændring og motivation. Udover oplæg var der også mulighed for at blive vejet på Tanitavægt og dialog med de andre fremmødte omkring udfordringer ved vaneændring.

Oplægget var arrangeret i et samarbejde med en lokal Trivselspilot og andre frivillige fra Vridsted.

Fars Køkkenskole i Vridsted

Konceptet Fars Køkkenskole har været udbudt i Vridsted fra oktober 2018 til januar 2019, hvor to frivillige instruktører har sørget for gode rammer for 12 fædre og 14 børn, hvor de har kunnet være sammen i køkkenet - uden mor.

Læs mere om Fars Køkkenskole i Vridsted her: Vridsted

Minder, Mokka og Marmorkage

En gruppe seniorer mødtes i efteråret 2018 på Stoholm Bibliotek og delte minder. Minder er vigtige for os mennesker og sætter godt gang i snakken. Tilbuddet blev udbudt i et samarbejde mellem Sundhedssatellitten i Stoholm, Trivselspiloterne i Stoholm, Lokalhistorisk arkiv, De frivilliges Hus og Viborg Bibliotekerne.

 

Læs mere her: Minder, Mokka og Marmorkage

Madkursus for borgere med kognitivt handicap og frivillige

Gennem fire aftener mødes en gruppe borgere med kognitivt handicap og nogle frivillige i skolekøkkenet i Stoholm, hvor de får et madkursus i sund mad, der er let at lave. Derudover får de praktisk erfaring med madlavning som de kan gøre brug af, når madkurset er slut. Her skal borgerne og de frivillige nemlig selv mødes, lave mad sammen og spise sammen for at vedligeholde den gode og sunde inspiration, de har fået.

Madkurset afholdes af Sundheds- og Forebyggelsesmedarbejder Anne Have, der er tilknyttet Sundhedssatellitten i Stoholm samt Sundhedscenter Viborg. Madklubben arrangeres i et samarbejde mellem Handicapområdet og Sundhedsområdet i Viborg Kommune.

  • Fars køkkenskole - forår 2018

 

I foråret 2018 deltog 11 fædre og 17 børn på Fars Køkkenskole i Stoholm, hvor der var deltagere fra Stoholm, Mønsted og Viborg. Fædre og børn fik inspiration til nye og sunde retter samt tilbragt nogle hyggelige timer i køkkenet.

Førstehjælpskurser - januar 2018

Trivselspiloterne Susanne Bak og Jane Brøndum arrangerede i samarbejde med Sundhedssatellitten i Stoholm og LOF to førstehjælpskurser i Sundhedssatellit Stoholm. Begge kurser var fuldt booket og deltagerne fik genopfrisket deres førstehjælp af instruktør Dirch Lund fra Røde Kors i Viborg.

Psykomotorisk forløb - efterår 2017

I løbet af 6 uger i efteråret deltog 12 personer med smerter i et forløb med to psykomotorikstuderende, hvor der blev arbejdet med at give deltagerne en større forståelse af deres krop og deres smerter. Gennem forløbet har deltagerne opnået en øget kropsbevidsthed, som kan gavne dem i.fh.t. de smerter, de har. Samtidig har der været fokus på, at øvelserne, de har fået, har været relevante i.fh.t. deres dagligdag, og at det er nogle de kan bruge alle steder (incl. derhjemme).

Gruppen har derfor arbejdet med følgende temaer:

  • Kendskab til gruppen og sine fødder
  • Den stående stilling
  • Den stående og den siddende stilling
  • Core træning
  • Overkrop med udgangspunkt i coren
  • Fysisk træning
  • Awareness og åndedrættet

Efter kursets afslutning er deltagernes smerter ikke væk, men de har fået værktøjer som de kan bruge til at lindre smerterne, eller til at forebygge at smerterne forværres eller at de får unødige spændinger/smerter andre steder i kroppen. Deltagere har derfor været meget glade for undervisningen... Der er blevet grinet, grædt og snakket en masse på holdet, og de har nydt godt af at være i et forum hvor alle har været ligeværdige. Derfor vil de også prøve om de kan holde kontakten ved lige her efterfølgende.

 

 

Onsdagskaffe

Onsdag d. 8. november blev onsdagskaffe afholdt første gang med 14 deltagere, 4 frivillige og 2 trivselspiloter. Onsdagskaffe er for enlige ældre, der gerne vil ud og have en god snak over en kop kaffe og et stykke kage. Onsdagskaffe afholdes den anden onsdag i hver måned. Se mere under aktiviteter.

 

 

Sidst opdateret: 03.05.2019