Afholdte aktiviteter

På denne side kan du få et overblik over arrangementer afholdt i Sundhedssatellit Karup.

  •  Madværksted for familier

Mandag d. 4. juni blev der afholdt madværksted for familier i Sundhedssatellit Karup, hvor der blev lavet sund og nem hverdagsmad til både aftensmad og madpakker. Det var et hit blandt forældre og børn og madværkstederne bliver gentaget efter sommerferien - se mere her

  • Lokaldyst i Karup

Dennis og Anne fra sundhedssatellitten i Karup var til stede med en stand ved lokaldysten i Karup, hvor det blev til mange gode snakke med deltagerne, når de trængte til en hvilepause imellem de fysiske aktiviteter. De mange tilskuere hørte desuden om de muligheder, der er i sundhedssatellitten.

  •  Frivillighedsbørs i Sundhedssatellit Karup

Onsdag d. 18. april afholdte De Frivilliges Hus i Viborg Frivillighedsbørs i Karup. 70 deltog og der blev lavet aftaler på kryds og tværs mellem institutioner, foreninger og frivillige. Samarbejdsaftaler, der kommer til at glæde borgere i lokalområdet.

  • Candlelight dinner for personer ramt af demens og pårørende

Mandag d. 16. blev der afholdt Candlelight dinner i Sundhedssatellit Karup arrangeret af Demenskonsulenterne i Viborg Kommune. En aften, hvor det gode måltid og et flot dækket bord dannede rammen om nogle hyggelige timer for personer ramt af demens samt deres pårørende.

  • Skuldercafé

Fysioterapeuter fra Viborg Kommune afholdte d. 9. april skuldercafé i Sundhedssatellitten, hvor deltagerne fik grundige instrukser i skulderens funktion samt hvilke arbejdsstillinger, der kan være belastende. Derudover fik de anvist øvelser som de kan gøre brug af derhjemme for at afhjælpe skuldersmerter.

 

 Samtalecafe om vaner - afholdt d. 22. marts

Torsdag d. 22. marts dannede Karup Bibliotek rammerne om samtalecafé, hvor emnet var sundhed og vaner. Deltagerne havde en hyggelig aften med nye perspektiver omkring emnet efter samtaler med flere forskellige mennesker.

Samtalecafeen var arrangeret i et samarbejde mellem Viborg Bibliotek, Karup Bibliotek, Sundhedscenter Viborg og Sundhedssatellit Karup.

 

  • Kostforedrag - afholdt d. 19. september

I september afholdte Klinisk Diætist, Line Daugaard, foredrag i Sundhedssatellit Karup. Her var der fokus på sund mad i hverdagen og hvordan man kan gå fra kostråd til køkkenbord.

 

  • Oplysningsaften om demens

Demenskonsulenterne i Viborg Kommune afholdte i efteråret 2017 en oplysningsaften om demens i Sundhedssatellit Karup, hvor der var fokus på at oplyse om demens til samfundet. Demenskonsulenterne planlægger candlelightdinner i Sundhedssatellitten i april måned 2018 - nærmere info følger.

 

  • Foredrag: "Jeg stopper i morgen" - afholdt d. 26. oktober

"Jeg stopper i morgen"  - Sådan sagde Lars Pedersen i mange år indtil han nåede erkendelsen, at han havde et overforbrug af alkohol. Helbredskonsekvenserne blev flere og flere i følge Lars, der til sidst søgte hjælp til at sige farvel til sin bedste ven – nemlig alkoholen. Lars fik hjælp til at stoppe sit overforbrug af alkohol og vil i sit foredrag fortælle sin egen personlige historie og om den svære erkendelse – både i forhold til at erkende eget alkoholforbrug, men også den svære erkendelse i, at man er pårørende til en person med et alkoholoverforbrug.

 

  • Rollatortræf

Hjælpemiddelservice afholder med jævne mellemrum rollatortræf i Sundhedssatellitten, hvor der er mulighed for at få efterset sin rollator eller manuelle kørestol. Seneste gang var d. 6. marts kl. 10.00-12.00, hvo5 15 borgere fik efterset deres rollator.

  • Fars køkkenskole

På Karup Skole blev der i efteråret afholdt Fars køkkenskole, hvor 10 fædre og 10 børn deltog og fik inspiration til sund hverdagsmad samtidig med, at de tilbragte nogle hyggelige timer i køkkenet. I løbet af foråret 2018 starter et nyt hold op med Fars køkkenskole - følg med på siden under kommende aktiviteter for mere info.

 

Sidst opdateret: 19.06.2019