Kræft

Forløb til dig med eller efter kræftsygdom

Hvad indeholder forløbet?

Et forløb, der bringer dig sammen med andre med en kræftdiagnose. Der er fokus på træning af både balance, styrke og kondition. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. søvn og afspænding og livet med/efter kræft. Der er også cafétilbud i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Hvornår foregår det?

Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson i teamet. I finder sammen ud af, hvordan et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart på vores træningstilbud.

Hvor lang tid varer det?

Der er mulighed for træning to gange om ugen i 8 uger. Træningen foregår både ude i naturen og i træningssal. Derudover tilbydes undervisning cirka en gang om måneden. En gang årligt tilbydes opfølgning i Sundhedscenter Viborg eller i lokal Sundhedssatellit.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv transportere dig til Sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Hvordan bliver jeg henvist?

Tilbuddet kræver ingen henvisning, men det er vigtigt for os, at du har fået lægens godkendelse til at deltage i træningen. Du er derfor velkommen til selv at kontakte os, eller få dit behandlingssted til at henvende sig på dine vegne. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via e-Boks.

Få yderligere information omkring henvisning til tilbuddet - se Sundhed.dk

Hvor foregår det?

Undervisning og træning varetages af Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st, 8800 Viborg. Som en del af vores træningstilbud i forbindelse med et rehabiliteringsforløb, er der træning ude i naturen en gang om ugen. Vi bruger naturen som fitnesscenter og træner både kondition og styrke. Læs mere om udetræning: Udetræning

Hvor kan jeg få mere at vide?

Du er velkommen til at kontakte Rehabiliteringsteamet, hvis du gerne vil vide mere:

Mail: rehabteam119@viborg.dk

Tlf. 20 56 06 92

Læs mere i plejen om kræft: Kræft-forløb (pdf)

Sidst opdateret: 19.12.2019