En borgerhistorie

Her kan du læse om en borger, der har deltaget i hjertekarforløb ved Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg.

En borgerhistorie: "Vores omgangskreds siger, at de oplever, at Svend er blevet meget stille"

Svend har igen været inde på hjertesvigtsambulatoriet på Sygehuset efter at have oplevet tiltagende symptomer på sin hjertesygdom. Symptomerne, som præger hverdagen, er svimmelhed, tiltagende træthed, kvalme og trykken for brystet. Svend er 71 år og i hverdagen oplever han, hvordan sit aldersbetingede tab af styrke påvirker humøret.

Svends ægtefælle er med til samtale i Sundhedscenteret med Rehabiliteringsteamet.  Hun oplever også, hvordan Svends symptomer er begyndt at kunne mærkes i hverdagen. Hun fortæller bl.a. hvordan deres pårørende og omgangskreds siger, at de oplever at Svend er blevet "meget stille".

 

Svend er selv med til at formulere sit formål med at benytte tilbuddet om hjerterehabilitering:

  • at blive bedre til at erkende mit aldersbetingede tab af styrke
  • at genfinde aktiviteter, der gør mig glad
  • at komme i bedre fysisk form

 

I løbet af rehabiliteringsforløbet er der kommet mere styr på Svends medicin. Fysiske tests og måling af fedtprocent understøtter, at Svends indsats har givet ham en bedre fysisk form. Endnu mere vigtigt er det, at Svends humør er blevet bedre og at han alt i alt oplever sit helbred som godt.

Svend formår nu at fokusere mere på de ting han kan. Svend og ægtefællen har begge indkøbt gode cykler og det gør dem glade at cykle sammen 3-4 gange om ugen. Det gør også Svends hjerte glad.

Sidst opdateret: 14.05.2020