Hjertesygdom

Rehabiliteringsforløb til dig med hjertesygdom

Hvem er forløbet for?

Borgere med AMI, Angina pectoris, CABG, PCI, hjertesvigt og hjerteklapopererede.

 

Hvad indeholder forløbet?

Et forløb, der bringer dig sammen med andre med hjertesygdom. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse og hvordan disse faktorer har indflydelse på dit hjerte og kredsløb. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner samt søvn og afspænding.

 

Hvornår foregår forløbet?

Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart.

 

Hvor lang tid varer forløbet?

Der er mulighed for træning to gange om ugen i 12 uger. Træningen foregår både ude i naturen og i træningssal. Derudover tilbydes undervisning cirka en gang om måneden. En gang årligt tilbydes opfølgning i Sundhedscenter Viborg eller lokal Sundhedssatellit.

 

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

 

Hvordan bliver jeg henvist?

Du kan henvises via din praktiserende læge eller hospital. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via e-Boks. Få yderligere information omkring henvisning til tilbuddet - se Sundhed.dk

 

Hvor foregår det?

Undervisning og træning varetages af Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg. Som en del af vores træningstilbud i forbindelse med et rehabiliteringsforløb, er der træning ude i naturen en gang om ugen. Vi bruger naturen som fitnesscenter og træner både kondition og styrke. Læs mere om udetræning: Udetræning

 

Hvor kan jeg få mere at vide?

Du kan kontakte Rehabiliteringsteamet i Sundhedscenter Viborg på:

Mail: rehabteam119@viborg.dk

Tlf. 20 56 06 92

Læs mere: Hjertesygdom (pdf)

 

 

Sidst opdateret: 14.05.2020