KOL

Forløb til borgere med KOL

Indhold
Et forløb der bringer dig sammen med andre med KOL. Der er fokus på  fysisk træning, hverdagsaktiviteter, ergonomi samt vejrtrækningsteknikker og afspænding. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. sygdomsforståelse, medicinhåndtering, søvn samt forandring af vaner.

Hvornår
Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart.

Hvor længe
Der er mulighed for et 8 ugers træningstilbud med møde 2 gange om ugen, hvor KOL-relateret undervisning indgår 1 gang pr. uge. Derudover tilbydes løbende undervisning ca. 1 gang om måneden. 1 gang årligt tilbydes mulighed for opfølgning i lokal sundhedssatellit. Se dato på hjemmesiden her

Pris og transport
Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Henvisning
Du kan henvises via din praktiserende læge, sygehuset samt via hjemmeplejen eller de trænende terapeuter. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via E-boks eller pr. brev.

Sted
Undervisning og træning foregår hos Rehabiliteringsteamet, Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg.

 

Du er velkommen til at kontakte Rehabiliteringsteamet, hvis du gerne vil vide mere:

Mail: rehabteam119@viborg.dk 

Tlf. 20 56 06 92
Hjemmeside: www.sundhedscenter.viborg.dk

 

Få yderligere information omkring henvisning til tilbuddet - se Sundhed.dk

 

Download og læs KOL-pjecen her

Sidst opdateret: 01.11.2017