Hjertekarsygdom

Forløb til borgere med blodprop i hjertet eller svær hjertekrampe

Indhold
Et forløb, der bringer dig sammen med andre med hjertekarsygdom. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse og hvordan disse faktorer har indflydelse på dit hjerte og kredsløb. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner samt søvn og afspænding.

Hvornår
Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart.

Hvor længe
Der er mulighed for et 8-12 ugers træningstilbud med træning både i naturen og i træningssal. Træningen foregår 2 gange om ugen. Derudover tilbydes løbende undervisning ca. 1 gang i måneden. 1 gang årligt tilbydes mulighed for opfølgning i lokal sundhedssatellit. Se dato på hjemmesiden her

Pris og transport
Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til Sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Henvisning
Du kan henvises via din praktiserende læge og via sygehuset. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via E-boks eller pr. brev.

Sted
Undervisning og træning foregår hos Rehabiliteringsteamet, Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg.

Du er velkommen til at kontakte Rehabiliteringsteamet, hvis du gerne vil vide mere:

Mail: rehabteam119@viborg.dk 

Tlf. 20 56 06 92


Hjemmeside: www.sundhedscenter.viborg.dk

 

Læs mere om udetræning.

 

Få yderligere information omkring henvisning til tilbuddet - se Sundhed.dk

 

Download og læs hjerte- karpjecen her.

 

En borgerhistorie: "Vores omgangskreds siger, at de oplever, at Svend er blevet meget stille"

Svend har igen været inde på hjertesvigtsambulatoriet på Sygehuset efter at have oplevet tiltagende symptomer på sin hjertesygdom. Symptomerne, som præger hverdagen, er svimmelhed, tiltagende træthed, kvalme og trykken for brystet. Svend er 71 år og i hverdagen oplever han, hvordan sit aldersbetingede tab af styrke påvirker humøret.

Svends ægtefælle er med til samtale i Sundhedscenteret med Rehabiliteringsteamet.  Hun oplever også, hvordan Svends symptomer er begyndt at kunne mærkes i hverdagen. Hun fortæller bl.a. hvordan deres pårørende og omgangskreds siger, at de oplever at Svend er blevet "meget stille".

 

Svend er selv med til at formulere sit formål med at benytte tilbuddet om hjerterehabilitering:

  • at blive bedre til at erkende mit aldersbetingede tab af styrke
  • at genfinde aktiviteter, der gør mig glad
  • at komme i bedre fysisk form

 

I løbet af rehabiliteringsforløbet er der kommet mere styr på Svends medicin. Fysiske tests og måling af fedtprocent understøtter, at Svends indsats har givet ham en bedre fysisk form. Endnu mere vigtigt er det, at Svends humør er blevet bedre og at han alt i alt oplever sit helbred som godt.

Svend formår nu at fokusere mere på de ting han kan. Svend og ægtefællen har begge indkøbt gode cykler og det gør dem glade at cykle sammen 3-4 gange om ugen. Det gør også Svends hjerte glad.

Sidst opdateret: 17.05.2018