Diabetes

Forløb til borgere med diabetes type 2 og præ-diabetes

Indhold
Et forløb der bringer dig sammen med andre med diabetes/ præ-diabetes. Der er fokus på fysisk aktivitet, mad og sygdomsforståelse herunder medicin, og hvordan disse faktorer har indflydelse på din diabetes. Derudover tilbydes undervisning i bl.a. forandring af vaner samt søvn og afspænding.

Hvornår
Forløbet indledes med en samtale med din tildelte kontaktperson. Sammen finder I ud af, hvorledes et forløb kan tilrettelægges for dig, ud fra de muligheder vi kan tilbyde, og hvad der giver mening for dig. Der er løbende optag på forløbet, men der kan forekomme ventetid i forhold til opstart

Hvor længe
Der er mulighed for et 8 ugers træningstilbud med møde 2 gange om ugen samt løbende tilbud om undervisning ca. 1 gang i måneden. 1 gang årligt tilbydes mulighed for opfølgning i lokal sundhedssatellit. Se dato på hjemmesiden her 

Pris og transport
Det er gratis at deltage i forløbet. Du skal selv kunne transportere dig til Sundhedscenteret og du står selv for udgiften hertil.

Henvisning
Du kan henvises via din praktiserende læge og via sygehuset. Du vil blive indkaldt til en indledende samtale via E-boks eller pr. brev.

Sted
Undervisning og træning foregår hos Rehabiliteringsteamet, Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, st. 8800 Viborg.

Du er velkommen til at kontakte Rehabiliteringsteamet, hvis du gerne vil vide mere:

Mail: rehabteam119@viborg.dk

Tlf. 20 56 06 92

Hjemmeside: www.sundhedscenter.viborg.dk  

 

Få yderligere information omkring henvisning til tilbuddet - se Sundhed.dk

 

Læs mere om udetræning.

 

Download og læs diabetes pjecen her

 

 

Sidst opdateret: 01.11.2017