Bjerringbro

Det sundhedsfremmende område i Viborg Kommune har uddannet en række frivillige borgere, der arbejder med deres egne projekter inden for sundhed og trivsel i deres lokalområder. Nedenfor kan du læse mere om Trivselspiloterne i Bjerringbros projekter.

Kend din by - Bjerringbro:

Trivselspilot Vibeke Schøsler Pedersen er med i en arbejdsgruppe, der arrangerer 'Kend din by' hvor fokus er på, at man skal lære Bjerringbro bedre at kende - på en ny måde og fra nye vinkler.

Se mere her: Kend din by

Trivselsgrupper for indskolingsbørn (0-3. kl.) på Egeskovskolen i Bjerringbro:

Gruppeforløb for børn, der har oplevet, at deres forældre er blevet skilt.  Det enkelte barn lærer at dele sine svære tanker og følelser med jævnaldrende børn i samme situation. Barnet får også mulighed for at udtrykke sine tanker og følelser overfor neutrale voksne med en faglig viden omkring skilsmissebørns problemstillinger.

Der blev oprettet trivselsgrupper for 0-1. kl. og en for 2.-3. kl. Et gruppeforløb strak sig over 10 uger.

Trivselsgrupperne blev arrangeret i et samarbejde mellem trivselspilot Helle Sørensen, AKT-lærer på Egeskovskolen Janne Kaasgaard og Dorte Villadsen fra Landsforening for Børn og Forældre.

Se mere Trivselsgrupper

Gåklub på kryds og tværs:

Vibeke Pedersen har sammen med en række frivillige startet en social gåklub i Bjerringbro, der går på kryds og tværs i byen. Heraf navnet ’Bjerringbro går på kryds og tværs’ Man får set nye steder i byen og lærer nye personer at kende, da der også arrangeres sociale arrangementer, så som fællesspisning, foredrag og saunagus i Idrætsparken.

Læs mere: Bjerringbro går på kryds og tværs

 

Løb med plads til alle:

Lars Pedersen arrangerer løb under navnet 3x21. Der løbes i Bjerringbro og man kommer igennem både skov og andre grønne områder. Løbet er et rundeløb, hvor der løbes runder a 7 km. Man har således mulighed for at løbe enten 7, 14, 21,1 eller 42,2 kilometer. Løbet arrangeres 3 gange årligt – heraf navnet 3x21.

 

Psykomotorisk bevægelsestræning og terapi:

Trivselspilot Karin Madsen tilbyder at komme ud til foreninger og virksomheder og fortælle om potentialet i psykomotorisk bevægelsestræning og terapi - inklusiv en guidet afspænding.

 

Kostforedrag og kostvejledning:

Trivselspilot Malene Sondrup Larsen tilbyder at komme ud til foreninger, virksomheder og andre interesserede og holde kostforedrag/kostvejledning.

Fars Køkkenskole:

To trivselspiloter har i samarbejde med Sundhedssatellit Bjerringbro udbudt Fars Køkkenskole på Bøgeskovsskolen i 2019.

Tilbud om praktisk hjælp:

Trivselspiloterne Rikke Ravn og Gitte Henriksen har meldt sig klar med praktisk hjælp i forbindelse med trivselspilot- eller sundhedsarrangementer.

Sidst opdateret: 23.04.2020