Trivselspiloter

Som trivselspilot arbejder du frivilligt med din egen idé i dit lokalområde, hvor det er dig der er ekspert og ved, hvad der er behov for i lokalområdet

Det er ud fra den præmis, at Sundhedscenter Viborg fire gange har udbudt et kursus, hvor i alt 68 frivillige borgere i Viborg Kommune er blevet uddannet til at blive trivselspiloter. På kurserne har deltagerne fået viden og redskaber til at gå fra idé til færdigt projekt, heriblandt viden indenfor:

  • Frivillighed
  • Samarbejdet med mennesker
  • Kommunikation
  • Fundraising

Efter endt kursus fordeles trivselspiloterne på de fire sundhedssatellitter, der findes i Møldrup, Stoholm, Karup og Bjerringbro og understøttes af Sundheds- og Forebyggelseskonsulenterne, der er tilknyttet de enkelte sundhedssatellitter.

 

Den seneste uddannelse blev udbudt i efteråret 2018, hvor 21 friske og engagerede trivselspiloter blev uddannet. Uddannelsen blev udbudt fra oktober måned under dækning af blandt andet TV Midt/Vest og DR. Se eller læs indslagene og bliv klogere på, hvad en trivselspilot blandt andet arbejder med.

Se TV Midt/Vests indslag: Trivselspiloter har skubbet til Bjerregrav

Læs DRs nyhed her: Trivselspiloter laver gospelkor og madklub

Kurset blev afsluttet i december måned 2018, hvor deltagerne gennem de fire undervisningsgange var gået fra idé til færdigt projekt. Disse projekter blev fremlagt på den sidste aften, hvor der blev skålet og uddelt kursusbeviser.

Da trivselspiloterne arbejder med deres egne ideer, er der også stor forskel på, hvad den enkelte trivselspilot arbejder med. I menuen til venstre har vi samlet en oversigt over, hvad de enkelte trivselspiloter arbejder med i deres lokalområde. Få inspiration fra deres projekter eller få større indblik i, hvordan de frivillige trivselspiloter arbejder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret: 01.10.2020