Om projektet

Her kan du læse mere om baggrunden for projektet

Projektet har til formål at:

  • Vise naturens muligheder for leg og bevægelse for børn, unge, forældrene samt bedsteforældrene
  • Forbedre mulighederne for aktivt friluftsliv og oplevelser i naturen.

Dette sker blandt andet ved at udarbejde forskellige formidlings- og inspirationsmaterialer om hvor og hvordan børn kan lege i skoven.

 

Voksne danskere motionerer i naturen som aldrig før. Samtidig ser vi, at børnene er halvt så meget i naturen, som da bedsteforældrene var børn. En tendens projektgruppen ønsker at påvirke i positiv retning ved at arbejde med konceptet Børneskove og herved åbne børnenes øjne for skovens dyr, planter og træer samtidig med, at de bevæger sig, er sammen med andre børn og opdager glæden ved at kunne udfolde sig frit. Børneskovene vil få flere børn og unge ud og lege i skovens friske luft og få gode oplevelser hermed. Børneskovene placeres bynært i kommunale skove, og ideen er, at børneskovene skal bruges i børnenes daglige leg (hverdagsleg).

 

Læs mere om baggrunden for projektet her: Projektbeskrivelse Projekt Børneskove (pdf)

 

Nyttige links:  

Hvis du vil læse mere om, hvorfor det kan være godt at lege i naturen, kan du gøre det på følgende links. Her kan du også finde arrangementer, der foregår i naturen under det netværk, der kaldes Naturens Rige, hvor frivillige foreninger udbyder aktiviteter i naturen.

Sidst opdateret: 14.05.2020