Sådan blev børneskoven til

Der bliver givet input til børneskoven.

Børneskoven i Viborg er blevet til med input fra lokale aktører.

I august måned 2018 blev der indbudt til kickoffarrangement i det, der senere blev børneskoven i Viborg. Dengang var den også en skov, der var oplagt til børn, forældre og bedsteforældre. Nu er der kommet anlæg og figurer, der inspirerer til leg, læring og fordybelse.

Ved kickoffarrangementet blev der givet input fra store og små, da kickoffarrangementet bestod af 3 dele:

 • Formiddagsarrangement med børn fra indskolingen på Møllehøjskolen og børnehavebørn fra Børnehuset Spangsdal, Børnehuset Tapdrup og Børnehuset Møllehøj.
 • Skovfrokost med indbudte lokale aktører fra Bruunshåb/Tapdrup-området
 • Eftermiddags arrangement for alle interesserede familier.
 •  

  På dagen blev der givet input fra både børn, pædagoger, lærere, lokale aktører og familier. Input til både anlæg og anvendelse af børneskoven, samt input til hvordan børneskoven kan blive kendt som et godt sted at bevæge sig og lære.

  Anlæg og indvielse

  Herefter ventede en opsamling på de mange gode input, der var kommet og en beslutning om, hvad der blev arbejdet videre med. Herefter fulgte en periode med ansøgninger om tilladelser til anlæg samt opførsel af anlæg. Børneskoven i Viborg blev indviet d. 6. september 2019, hvor der var taler fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune og Møllehøjskolen, plantning af æbletræ, fri leg ved lykkehjulet og i børneskoven og kanelsnobrød over bål.

  Sidst opdateret: 02.11.2019