Børneskoven i Viborg

Børneskoven i Viborg er beliggende i Viborg Naturpark. Adressen er Vibækvej 42A, 8800 Viborg. Her finder du p-plads og skilt til børneskoven. Her på siden kan du læse mere om, hvad du kan finde i børneskoven i Viborg.

Viborg har fået sin første børneskov, den ligger midt i Viborg Naturpark.

Skoven har ligget der længe, og børn har altid været velkomne. Nu kalder vi den børneskov, for den er rigtig god til børn - og deres forældre og bedsteforældre.

Der er forskellige typer af skov, hvor man kan lege og hygge sig. Man må bygge huler, lege fangeleg, finde myrer, blomster, og spise sin madpakke i ro og fred.

Du kan se mere i den generelle folder for børneskovene i Viborg Kommune, hvor du kan se, hvad en børneskov kan være og hvad du kan lave i en børneskov: Folder børneskove (pdf)

Faciliteter i børneskoven i Viborg

I børneskoven i Viborg er der madpakkehus med shelter, et fritstående shelter, toilet og en bålplads, hvis man vil lave bål. Der er også en grejbank med båludstyr, som du må benytte og undersøgelsesudstyr, så du kan udforske naturen. Når du står ved grejbanken, kan du sende en sms og få adgang til koden. Vi håber, at du vil passe godt på tingene, så andre også kan få glæde af dem. Du skal selv huske brænde og vand.

Faciliteterne skal være med til at gøre det til en god oplevelse for hele familien at være i børneskoven. Derudover er der figurer i børneskoven som du kan gå på udkig efter eller dreje på lykkehjulet og få inspiration til sjove aktiviteter i skoven.

Er I en større gruppe, som en klasse eller familiefødselsdag, kan du booke skoven og have førsteret til faciliteterne. Skriv til naturogvand@viborg.dk - du skal dog være forberedt, at andre der kommer forbi skoven også gerne må færdes i skoven.

Du kan se en oversigt over børneskoven i Viborg her: Børneskoven i Viborg (pdf) 

Aktiviteter

Vi har samlet en side, hvor du kan finde instruktion til, hvordan du bruger lykkehjulet i børneskoven og hvor du kan finde yderligere inspiration til, hvad du kan lave i børneskoven, bl.a. geocaching, blive klogere på naturen med infomateriale, naturlege for bedsteforældre og børnebørn. Se siden her: Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret: 23.04.2020