Børneskoven i Viborg

Børneskoven i Viborg er beliggende i Viborg Naturpark. Adressen er Vibækvej 42A, 8800 Viborg. Her finder du p-plads og skilt til børneskoven.

Viborg har fået sin første børneskov, den ligger midt i Viborg Naturpark.

Skoven har ligget der længe, og børn har altid været velkomne. Nu kalder vi den børneskov, for den er rigtig god til børn - og deres forældre og bedsteforældre.

Der er forskellige typer af skov, hvor man kan lege og hygge sig. Man må bygge huler, lege fangeleg, finde myrer, blomster, og spise sin madpakke i ro og fred.

Se mere i den generelle folder for børneskovene i Viborg Kommune, hvor du kan se, hvad en børneskov kan være: Folder børneskove (pdf)

Shelter, bål, lykkehjul og toilet

I børneskoven i Viborg er der madpakkehus med shelter, et fritstående shelter, toilet og en bålplads, hvis man vil lave bål. Der er også en grejbank med båludstyr, som du må benytte. Når du står ved grejbanken, kan du sende en sms og få adgang til koden. Vi håber, at du vil passe godt på tingene, så andre også kan få glæde af dem. Du skal selv huske brænde og vand.

Faciliteterne skal være med til at gøre det til en god oplevelse for hele familien at være i børneskoven. Derudover er der figurer i børneskoven som du kan gå på udkig efter eller dreje på lykkehjulet og få inspiration til sjove aktiviteter i skoven.

Er I en større gruppe, som en klasse eller familiefødselsdag, kan du booke skoven og have førsteret til faciliteterne. Skriv til naturogvand@viborg.dk - du skal dog være forberedt, at andre der kommer forbi skoven også gerne må færdes i skoven.

Du kan se en oversigt over børneskoven i Viborg her: Børneskoven i Viborg (pdf) 

Generationsdag d. 2. maj 2020 - kom og vær med

Naturens Rige-netværket afholder en sjov og hyggelig dag for bedsteforældre og børnebørn i børneskoven. Læs mere: Generationsdag i Naturens Rige

Geocaching

Der er oprettet en cache i børneskoven, så find mobilen frem og gå på opdagelse i børneskoven på jagt efter cachen. Hvis du gerne vil prøve geocaching kan du finde en nem 3 trins guide her: Geocaching

Naturfamilier

Vil du være naturfamilie omkring Børneskoven i Viborg? Og komme mere ud i naturen sammen med din familie? Fællesskabet Naturfamilier forbinder dig med andre familier i dit lokalområde, så I kan tage ud i naturen sammen. Læs mere her: Naturfamilier

På linket kan du også se ture i dit område arrangeret af naturfamilier.

Lege og aktiviteter for børn, forældre og bedsteforældre

En elev fra Kultur og Udvikling i Viborg Kommune har udviklet en folder med lege som er egnet til at lave i naturen på tværs af generationer. Du kan printe folderen ud og tage den med i skoven. Se folderen her: Lege og aktiviteter i naturen (pdf)

Inspiration til aktiviteter i naturen hele året rundt

Naturekspeditionen i Vesthimmerlands Kommune har udarbejdet en naturglædekalender med inspiration til, hvad du kan lave i naturen måned for måned. Print den ud, tag med i skoven, og find en aktivitet for dig og familien. Se mere her: Naturglædekalender (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret: 12.03.2020