Aktiviteter i børneskovene

Her på siden kan du finde instruktion til, hvordan du bruger lykkehjulet i børneskovene og andre aktiviteter, du kan lave i naturen.

I naturen må vi være på vores helt egen måde og vi må meget mere end, vi tror - se bare i folderen for børneskovene Folder (pdf)

Hvis du savner inspiration til, hvad I kan lave i børneskovene, så har vi her samlet forskellige muligheder, som du kan læse mere om i afsnittene forneden:

  • Lykkehjul og årstidsaktiviteter
  • Geocaching
  • Infomateriale om naturen i børneskoven
  • Aktiviteter for bedsteforældre og børnebørn
  • Naturglædekalender
  • Bliv naturfamilie eller mød en anden naturfamilie

Lykkehjul

Der kommer til at være lykkehjul i alle børneskove, pt. må du dog vente lidt på lykkehjul i Ørum og Klejtrup. Du kan dog sagtens bruge årstidsaktiviteterne fra Naturskolen uden lykkehjul.

Lykkehjulet kan I bruge på flere forskellige måder:

  • Drej på hjulet og brug de 12 piktogrammer på lykkehjulet til at afgøre, hvad I skal. I kan for eksempel lande på hulebyg, klatre i træer eller kriblekrable.
  • I kan også bruge tallene på lykkehjulet og bruge de 12 årstidsbestemte aktiviteter som Naturskolen har lavet. Se dem her: Aktiviteter Lykkehjul Print arket ud eller find dem på mobilen, når I er i skoven. Er lykkehjulet optaget, kan I også lave aktiviteterne uden lykkehjulet.
  • I kan også vælge at lave en kombination af de to.

Uanset hvilken måde I vælger at bruge lykkehjulet på, så er der garanti for gevinst hver gang og en god oplevelse i børneskoven.

Geocaching

Sundhedssatellitterne i det enkelte område for hver børneskov har placeret en geocache i hver børneskov, hvor du skal bruge mobilens gps til at finde en skat. I videoen i videoboksen her på siden, kan du se, hvordan du opretter en bruger og hvordan I griber geocaching an. Det er slet ikke så svært og alle kan være med.

Infomateriale om naturen i børneskovene

Naturskolen i Viborg Kommune har udarbejdet en plakat med liv i børneskoven, hvor du kan blive klogere på naturen i børneskoven. Indtil videre kan du se den i Viborg, Frederiks, Stoholm og Bjerringbro.

Naturlege for bedsteforældre og børnebørn

Kultur og Udvikling, Viborg Kommune har udarbejdet en folder med inspiration til lege som bedsteforældre og børnebørn kan lave i børneskovene (ps. forældre må også godt være med). Se folderen her: Naturlege (pdf)

Naturglædekalender

Naturekspeditionen i Vesthimmerlands Kommune har lavet en naturglædekalender med aktiviteter, I kan lave i naturen måned for måned. Vi har fået lov til at dele den med jer, da vi synes, at den er rigtig god. Du kan finde den her: Naturglædekalender (pdf)

Bliv naturfamilie

Vil I være naturfamilie omkring en af børneskovene? Og komme mere ud i naturen sammen? Fællesskabet Naturfamilier forbinder dig sammen med andre familier fra dit lokalområde, så I kan tage ud i naturen sammen. Læs mere her: Naturfamilier

Kun fantasien sætter grænser

I børneskovene kan I lave massevis af aktiviteter og ovenstående er blot ment som inspiration. Find selv på flere og send gerne dine gode ideer til os, så vi kan dele inspirationen med andre.

Sidst opdateret: 01.10.2020