Sundhedssatellitter

Viborg Kommune har etableret sundhedssatellitter i Møldrup, Stoholm, Karup, Ørum og Bjerringbro. Læs mere om sundhedssatellitterne på disse sider, hvor du kan læse om aktiviteter og tilbud i de enkelte sundhedssatellitter.

Sundhedstilbud lokalt

I sundhedssatellitterne udbydes der forskellige sundhedsfremmende og forebyggende tilbud for borgerne i lokalområderne. Vi ønsker at samskabe med borgere, foreninger og institutioner som skoler og daginstitutioner i områderne om sundhedsfremme og forebyggelse.

Der kan f.eks være oplæg og dialog om:

  • Rygestop
  • Kost
  • Fysisk aktivitet
  • Alkohol
  • Natur
  • Motorik og mindfulness til forældre

Nogle aktiviteter kan også foregå udendørs og i nogle af de andre lokaler i området, f.eks. på skolen, idrætshallen m.m. Andre fagpersoner som sundhedsplejersker, demenskonsulenter, diætister m.fl. vil også have aktiviteter i satellitterne.

Har du forslag til ideer og tiltag, er du velkommen til at kontakte medarbejderne i de forskellige sundhedssatellitter.

 

Træffetider i Sundhedssatellitterne

Der er mulighed for at få en samtale om sundhed og livsstil med en af kommunens Sundheds- og Forebyggelseskonsulenter/medarbejdere. I samtalen kan du få råd og vejledning til sunde kostvaner, hvordan du kan blive mere fysisk aktiv, holde op med at ryge, reducere dit alkoholforbrug m.m.

Der vil også være mulighed for at få lavet kropsanalyse til åbne vejninger og ud fra kropsanalysen få en kort personlig vejledning.

Sundhedssatellitterne er ikke fastbemandet med personale – følg med i kalenderen for hver enkelt Sundhedssatellit, hvor du også kan læse mere om tilbud og aktiviteter i de enkelte sundhedssatellitter.

 

 

Sidst opdateret: 13.03.2019