Både unge og voksne med angst og depression kan nu få online hjælp

Store dele af Danmark har lukket ned og fysiske Lær at tackle-kurser er pt. ikke mulige. Derfor åbner Viborg Kommune frem til sommerferien 2020 op for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp online.

Mange, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien.
Bekymringer, tankemylder og ensomhed fylder for mange mere end ellers, og ens situation kan i det hele taget føles meget vanskelig. Samtidig er Viborg Kommunes almindelige LÆR AT TACKLE-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause som følge af Corona-pandemien. Derfor glæder det os, at vi kan åbne op for, at både voksne og unge ned til 15 år kan tilbydes deltagelse på kurset LÆR AT TACKLE angst og depression i en onlineversion i et samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning.

 

Hjælp derhjemme – på afstand

Onlinekurset er baseret på det evidensbaserede kursus LÆR AT TACKLE angst og depression

Det er udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet fra pc fra hjemmets trygge rammer. I forbindelse med Corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning samtidig tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over 6 uger og består af 6 moduler samt live-undervisning én gang om ugen. På livedelen introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

 

Se kort introduktion til kurset på https://laerattackle.dk/angst-og-depression/angst_online/

Løbende kursusopstart

Der er løbende kursusopstart. Borgere, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte
kursuskoordinator Bente Dalsgaard, tlf. 87876082, mail bdal@viborg.dk