Generationer mødtes til hygge i børneskoven i Viborg

Smilene var store på både børnebørn og bedsteforældre til generationsdag i naturen, hvor lege fra bedstemors tid og pandekagebagning over bål var sikre hit.

Sol over skoven

Børneskoven i Viborg, der er beliggende i Viborg Naturpark, dannede rammen om Generationsdag i naturen d. 6. april 2019. Her var mere end 75 bedsteforældre og børnebørn mødt op til en hyggelig formiddag og frokost i skoven. Nogle af dem havde cyklet fra Sønder Mølle Natur- og Kulturcenter sammen med Cyklistforbundet og til børneskoven. Andre mødte op kl. 10.30 i børneskoven, hvor de efter at være kommet ind af den snoede sti blev mødt af pladsen, hvor aktiviteterne foregik. Her var der allerede godt gang i bålet og de frivillige foreninger, der var ved at gøre klar med deres aktiviteter. Pladsen summede allerede her af aktivitet.

Lege fra bedstemors tid

Livet på pladsen blev bestemt ikke mindre efter den fælles velkomst, hvorefter det var tid til at udforske børneskoven på egen hånd. Her gik bedsteforældre og børnebørn på opdagelse i kogleskoven og var rundt at se de forskellige træfigurer, der er lavet i børneskoven. Flere kiggede også efter dyr i skovbunden. Efter en medbragt madpakke, der blev indtaget på et tæppe i solen, stod den nu på aktiviteter ved de frivillige foreninger, der er med i Naturens Rige-netværket. Cyklistforbundet, Cykling uden alder, Frivillige naturvejledere, Fodslaw Viborg, Krop og Kultur, Viborgegnens Biavlerforening, samt Waingunga-spejderne  lavede aktiviteter som bedsteforældre og børnebørn kunne lave sammen, hvilket var et stort hit. Blandt andet at samle urter, der skulle bruges i en hytteostdip, der skulle spises til fladbrød stegt over bål.

Her er Carl og Sofia i gang med at snitte urter de selv har fundet sammen med bedstemor.

Tak for en rigtig god dag i naturen til både de frivillige foreninger og til de fremmødte!

Læs mere:

Naturens Rige: Naturens Rige

Viborg Naturpark: Viborg Naturpark

Børneskoven i Viborg: Børneskoven i Viborg