To hjul – masser af eventyr

Viborg Kommune er med igen, når Alle Børn Cykler 2018 triller ind på flere af kommunens skoler fra den 3.-16. september. Målet er at få flere børn til at cykle mere.

Mange forældre og lærere husker en barndom, hvor det at cykle til skole var en helt naturlig ting. Men i dag cykler færre og færre børn i dagligdagen. Det vil Viborg Kommune, Cyklistforbundet og TrygFonden ændre på. Derfor har de inviteret skolerne i Viborg kommune til at tilmelde sig børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler, der kører 3.-16. september – og forældrene til at bruge den særlige forældreguide, der lægger på kampagnens hjemmeside.

 

"Vi vil rigtigt gerne understøtte, at børn og unge i Viborg Kommune får gode og aktive transportvaner fra barnsben. Forskning viser nemlig, at de gode vaner følger med ind i ungdomsårene og voksenlivet. Morgencykelturen giver vind i håret, bidrager positivt til barnets motoriske udvikling, kondition og forbedrer tilmed børnenes koncentrationsevne. Hvis flere vælger at cykle til skole, vil der være færre biler på vejene og omkring skolerne, hvilket vil øge trafiksikkerheden og være godt for miljøet. Så friske børn: Hop på cyklen til skole", opfordrer Sundheds- og forebyggelseskonsulent Merethe Jelsbak Raundahl fra Viborg Kommune.

 

Forældre – træn med jeres børn  

"Det kræver øvelse at blive en sikker cyklist, som kan overskue trafikken på egen hånd. Derfor opfordrer vi forældre og børn til at cykle ruten sammen flere gange og træne, hvordan man skal orientere sig og opføre sig i trafikken", siger Klaus Bondam, Direktør i Cyklistforbundet.

 

På forældre-universet på Alle Børn Cykler ligger der blandt andet en guide med fem gode råd til at gøre sit barn klar til skolestart på cykel.

 

Alle kan være med

I år er der tilmeldt 3.346 elever (150 klasser) i Alle Børn Cykler-kampagnen. Igen i år samler klasserne point ved at cykle så mange dage som muligt – med cykelhjelm. Efter kampagnen trækkes der lod om flotte præmier til hele klassen blandt alle landets deltagende skoleklasser. Men også lokalt uddeles der præmier til de klasser, der har cyklet flest gange og husket hjelmen.

"Alle børn kan være med – også børn, der har for langt til at cykle til skole. Det tæller også som cykeldag, hvis man cykler til bussen, til SFO’en, til spejder eller sport", siger Merethe Jelsbak Raundahl.

 

Kampagnen, der er åben for alle klassetrin, er især populær i 3.-6. klasserne. Kampagnen tilbyder også lærerne gratis undervisningsmaterialer, der med cyklen i centrum opfylder læringsmål i en række fag på alle klassetrin. Og som skole kan man også søge om at blive Årets Cykelskole – læs mere her


Læs mere på www.alleboerncykler.dk

Se også kampagnefilmen: https://www.facebook.com/borncykler/videos/10155860156802362/