Cyklende klasser har fået overrakt deres præmier

I september måned var 3489 børn fra Viborg Kommune med i kampagnen Alle Børn Cykler, hvor de i løbet af kampagnen har fået grundlagt sunde og aktive vaner samt lært om trafiksikkerhed.

Vinderklasse fra Vestervang Skole

På billedet ses 3.Y fra Vestervang Skole. De blev nemlig den klasse, der cyklede flest kilometer imens kampagnen stod på.

Ud af kampagnens 14 dage cyklede de i skole 12 af dagene. Det gav dem en første plads blandt de 157 deltagende klasser. Som præmie fik de overrakt guldmedaljer fra Cyklistforbundet i Viborg og en bevægelseskasse, der skal inspirere til fællesskab og bevægelse i klassen. Derudover blev de varmet godt og grundigt op sammen med deres skole inden skolernes motionsdag da Bevægelseskonsulent i Viborg Kommune, Lone Bjerre Josefsen, stod for en aktiv opvarmning så alle var klar til at give den gas til motionsløbet.

Madpakkeworkshop til 3H fra Karup Skole

Ved hver kampagne findes der også en lodtrækningsklasse, der modtager en præmie. I år blev lodtrækningsklassen 3H fra Karup Skole, der også har været rigtig gode til at cykle, mens kampagnen har stået på. De fik overrakt et diplom på en madpakkeworkshop, der bliver afholdt af det sundhedsfremmende- og forebyggende område i Viborg Kommune, hvor formålet er at eleverne er med til at lave sunde og nemme madpakker.

Om kampagnen

I Viborg Kommune udbydes Alle Børn Cykler-kampagnen hvert år i september i et samarbejde mellem Cyklistforbundet, det sundhedsfremmende- og forebyggende område, samt Børn & Unge. Formålet er at skabe sunde og aktive vaner for børnene samt at sætte cykling til og fra skole på skoleskemaet - herunder brugen af cykelhjelm.