”Jeg har fået mere energi og maven er flad, når jeg ligger på ryggen”

Sådan siger Lars Clemmensen, når han beskriver, hvad han har fået ud af et 2 måneders forløb, han har deltaget i gennem Rødkærsbro Idrætsforening og Sundhedscenter Viborg med 15 andre mænd fra lokalområdet.

"Nu er det nu!"

Lars har gennem flere år overvejet, at han ville i gang med vægttab og livsstilsændring. Han kunne mærke, at nu var det nu! Han gik i gang med forløbet med en indstilling om at tage dét med fra forløbet, han kunne bruge – og det må man sige, at han har gjort. Lars har nemlig haft fokus på:

  • At begynde at spise morgenmad

  • At få en bedre sammensætning mellem dagens måltider 

  • At skære ned på sodavand

Særligt det at begynde at spise morgenmad var en hård kamp for Lars: ”Jeg har ikke spist morgenmad i 30 år. Jeg kunne ikke få noget ned om morgenen, så det har jeg kæmpet med. I forløbet har jeg spist en del skyr med havregryn. Når jeg er kørt lidt træt i skyr, har jeg spist andre ting som fx ymer eller æg for variation. Under forløbet er det blevet en del af morgenrutinen for mig at spise morgenmad og det er ikke længere en kamp. Det er blevet en vane for mig”

Sodavandstrangen er væk

Det var lettere for Lars at skære ned på mængden af sodavand og spise mere grønt, da han altid har været glad for grønt og sodavandstrangen har han ikke længere, men tager indimellem en sodavand i weekenden, for det skal der være plads til.

Lars’ vaneændringer har givet pote. Halvvejs i forløbet måtte han købe ny livrem – en livrem, hvor det inderste hul nu er i brug. Så Lars kommer nok ikke udenom at skulle ud og købe ny livrem og også bukser, da han fortæller, at han går og hiver op i bukserne, når han er på arbejde. Lars har tabt 5 kg under forløbet og 11 cm om maven. Flere har bemærket, at de kan se, at Lars har tabt sig - særligt i ansigtet og på maven. Lars mærker selv, at han har fået mere energi i dagligdagen og en flad mave, når han ligger på ryggen.

Der skal være plads til steaks og hakkebøffer

Om fremtiden siger Lars, at vægttabet må tage den tid, det tager. Han ved, at det bliver en udfordring at få trænet i den påbegyndende bidende kulde og den mørke tid, vi går i møde. Lars vil derfor fortsat holde fast i de ændringer, han har lavet i kosten, da han i forvejen har et aktivt arbejde, hvor han går mange skridt og ofte når op på 15.000 skridt på en arbejdsdag.

Der skal stadig være plads til steaks og hakkebøffer i Lars’ liv. Lars’ taktik og tip til andre er at starte med at putte grønt på tallerkenen og få godt med fylde gennem grøntsager og derefter tage kød og kartofler, så det ikke er det primære længere. Det har været nemt for Lars, da han altid har været glad for at spise grønt.

I skovens dybe, stille ro

Lars har under forløbet fundet ud af, at cykling fungerer for ham og det vil han holde fast i. Han har ikke en ambition om at cykle langt eller hurtigt som nogle andre motiveres ved. Lars motiveres og finder glæde ved at cykle MTB og særligt i skoven, hvor det giver ham en ro i hverdagen at nyde naturen og opleve dens mangfoldigheder, for som Lars siger, så kan der være helt vindstille på én sti og strid modvind på anden, når du får drejet ind på en ny sti. Lars sætter pris på skovens og naturens mangfoldigheder og muligheder