5.b på Skals Skole fik lavet sunde madpakker

Klassen havde vundet en madpakkeworkshop efter deres deltagelse i kampagnen 'Alle Børn Cykler' og mandag d. 08. januar var det blevet tid at indløse præmien.

"Vi cykler til skole og det gør vi stadig"  

5.b på Skals Skole var én blandt mange klasser, der var gode til at cykle til skole i september måned 2017, hvor den landsdækkende kampagne 'Alle børn cykler' havde til formål at inspirere elever og lærere til at cykle i skole og samtidig sætte fokus på positive gevinster ved at cykle i skole.

 

Når børn cykler i skole, får de:

- 8 % bedre kondition end de børn, der ikke cykler i skole.

- Bedre balance og motorik

- Øget koncentration i op til 4 timer efter 10 minutters gang eller cykling.  

- Gode og sunde vaner fra barnsben, der bliver taget med ind i ungdommen og voksenlivet.

Se flere fordele her

 

5.b på Skals Skole har i høj grad taget fordelene til sig og cykler stadig i skole her næsten et halvt år efter kampagnens afslutning. Det fortalte de på den madpakkeworkshop, de havde vundet efter deres deltagelse i kampagnen og som blev afholdt af det sundhedsfremmende område i Viborg Kommune. Udover fortsat lyst til at være aktive, var spørgelysten også stor og eleverne ønskede viden om sund mad, fuldkorn, grøntsager. Mere stille blev eleverne, da de så, hvor meget sukker der er i en cola. Det overraskede en del og de blev hurtigt enige om, at det er sundere at drikke vand. Det førte til en god snak om Fødevarestyrelsens 10 kostråd, imens der blev spist gulerødder og frugt. Senere kunne eleverne nyde godt af deres sunde madpakker, de selv havde lavet på madpakkeworkshoppen - ud fra princippet om 'Madpakkehånden'  

 

Madpakkehånden - Hvad en sund madpakke kan indeholde:

- Frugt

- Grøntsager

- Fuldkorn

- Pålæg

- Fisk

Læs mere om madpakkehånden her 

 

'Alle Børn Cykler' i Viborg Kommune:

Viborg Kommune var den kommune i Region Midtjylland med flest deltagende klasser. I Viborg Kommune blev kampagnen udbredt i et samarbejde mellem det sundhedsfremmende område og Cyklistforbundet.