Sig ja til din cykel i maj sammen med dine kollegaer

Er du i et fast forhold med din cykel – eller er kærligheden lidt rusten? Viborg Kommune og Cyklistforbundet inviterer medarbejdere og virksomheder til at dyste i VI CYKLER TIL ARBEJDE, så find en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle og sæt holdet til Danmarks sjoveste cykel-dyst.

Repræsentanter fra Cyklistforbundet i Viborg og det sundhedsfremmende område i Viborg Kommune var stået tidligt op torsdag morgen d. 5. april for at stå i tre lyskryds i Viborgs morgentrafik, hvor der blev uddelt materiale om kampagnen samt et æble til dem, der havde lyst til det. Det blev til gode snakke med både cyklister, der cykler til daglig, og billister. Blandt andet en mor og hendes to børn, der benyttede sig af cyklen for at komme i dagsinstitution og på arbejde.

 

Sundheds- og Forebyggelseskonsulent, Merethe Jelsbak Raundahl, var en af dem der deltog i markeringen af kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE. Hun fortæller: "Ved at vælge cyklen til arbejde nyder vi godt af naturen i Viborg Kommune, vi får en aktiv og frisk start på dagen, hvilket er godt for den enkeltes sundhed. Men vigtigt er det også, at forældrene herved viser vejen og er gode rollemodeller for børnene, som forhåbentlig også motiveres til at cykle til skole, dagtilbud og i fritiden

 

I efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden. Trods fordelene ved cykling kan det være svært at passe ind i en travl hverdag, fortæller Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, der peger på, at VI CYKLER TIL ARBEJDE-kampagnen kan være et godt startskud til at bruge hverdagens transport til at få motion ind i hverdagen.

 

 

Om kampagnen

VI CYKLER TIL ARBEJDE er for både nye og erfarne hverdagscyklister. Man kan deltage med alle cykler – også elcykler, og der konkurreres hverken om at cykle hurtigst eller længst, men om at cykle flest dage.

  • VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier. 
  • Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook. 
  • Der kan deltages med alle former for cykler - også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldag
  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden. 20. april er sidste frist for tilmelding.

Læs mere på www.vcta.dk og på www.vcta.dk/virksomheder


 

Tilmelding til VI CYKLER TIL ARBEJDE er åben på www.vcta.dk frem til den 20. april.